Wie ben ik

Ooshani

Ik ben in Californië geboren en getogen als een dochter van migranten ouders. Ik hield van reizen en besloot een nieuw avontuur te beginnen door in 1996 met mijn Nederlandse man naar Nederland te verhuizen. Ik begrijp dus de uitdagingen van een verhuizing naar een ander land — het achterlaten van je familie, vrienden, cultuur, taal en carrière. Ik moest ook een ​​nieuw leven zien op te bouwen (zowel persoonlijk als professioneel) in een nieuw land, maar ook om te gaan met verschillen in een (biculturele) relatie en tweetalige kinderen op te voeden. Vanwege deze persoonlijke ervaringen, geloof ik dat er verschillende manieren zijn om de obstakels die het leven voorkomen, beter te begrijpen en te overwinnen.

Educatieve achtergrond en ervaring

Ik heb mijn Bachelors of Psychology van de University of California, Irvine en mijn Masters of Social Work van de University of Pennsylvania ontvangen. In de Verenigde Staten werkte ik voornamelijk met adolescenten in intramurale omgevingen en op middelbare scholen. Ik ontving een Post-Masters diploma in systeemtherapie in 2013 van  het Lorentzhuis in Haarlem en ik ben een basis register EFT-therapeut, gecertificeerd door het International Centre for Excellence in Emotioneel gerichte therapie (ICEEFT). Ik ben ook een EMDR-practioner in opleiding.

De afgelopen 20 jaar heb ik op verschillende maatschappelijke gebieden in Amsterdam gewerkt – van vluchtelingen en geestelijk gehandicapte gezinnen tot slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Ik heb ook ervaring met de expatgemeenschap en hun problemen met aanpassings- en verhuisvraagstukken en leidende koppels door middel van complexe echtscheidingen met behoud van de focus op de kinderen.

Het vinden van de juiste therapeut kan een uitdaging zijn. De alliantie tussen cliënt-therapeut, het begrijpen van de verschillende (culturele) rasters of soms gewoon een ‘klik’ voelen, kan een verschil maken tussen een succesvolle behandeling of niet. Ik heb een empathisch en open houding.

Als een native Engels sprekende therapeut, bied ik counseling en therapie aan individuen, paren en gezinnen.

Sessies kunnen plaatsvinden in ons centraal gelegen kantoor in Amsterdam of bij u thuis. Ik spreek vloeiend Engels en Nederlands.